دور کتاب نگاهبان در یک دقیقه
پنجاه خاطره از نیروهای نگهدارنده اسیران عراقی در ایران طی هشت سال دفاع مقدس، موضوعی است که کتاب نگاهبان به آن پرداخته است. کتاب نگاهبان دربردارنده خاطرات اسرای عراقی از اردوگاهها و بیمارستانهایی است که محل نگهداری اسرای عراقی بودهاند.
۱۲۸ ساعت مصاحبه نسرین ساداتیان با نیروهای ارتشی ایرانی که در دوران دفاع مقدس نگهداری میکردند، در نهایت به نگاشته شدن نگاهبان منجر میشود.
برای آشنایی بیشتر با کتاب نگاهبان این ویدیو را از چی کتاب تماشا کنید:
برخی از اسرای عراقی، درجهدار و برخی دیگر زنان پزشک و پزشکیار ارتش بودند که در کنار مردان، در حال جنگ با ایران بودهاند. مسئولیت نگهداری از اسرا در دوران دفاع مقدس بر عهده ارتش بوده و این مسئولیت با حضور بانوان، دشوارتر میشده است. چرا که زندانیان علاوه بر تحمل مشکلات جسمی و فیزیکی، بخاطر دوری و جدایی از خانواده و وطن و دوستان خود و بخاطر حضور در کمپ، گاه اختلالات روحی و روانی نیز گریبانگیر ایشان میشده است. چیزی که نویسنده یعنی نسرین ساداتیان در نگاهبان توصیف کرده است، همین است که پزشکان و پزشکیاران و پرستاران ایرانی، باید با پا گذاشتن بر روی حس وطندوستی و فرو خوردن بغضهای ملی و دینی و مذهبی، به تیمار و مداوای دشمن خود میپرداختند یا به عبارت دیگر باید بدون توجه به هیچ نکته دیگری، تنها به وظیفه خود عمل میکردند.
در دوران دفاع مقدس، در حالی که در اردوگاههای عراقی، اسرای ایرانی از وضعیت خوبی برخوردار نبودند، همه اسرای عراقی در ایران از امکانات بهداشتی، نظافتی و فرهنگی بسیاری برخوردار بودند. همین تفاوت برخورد پزشکان ایرانبی با اسرای عراقی و تفاوت وضعیت اسرای ایرانی و عراقی در این دو کشور، نکته مهم دیگری است که نسرین ساداتیان در کتاب خود به آن پرداخته است.
برای تماشای ویدیوی با کیفیت معرفی کتاب نگاهبان و سایر ویدیوهای معرفی کتاب، به کانال آپارات چیکتاب سر بزنید.