مقالاتمقالات آموزشی

بهترین کتاب ها برای کارمندان

حتماً شما هم کارمند هستید یا چند تا از نزدیک‌ترین افراد زندگی‌تان کارمند هستند که الان اینجایید و دارید مقاله بهترین کتاب ها برای کارمندان را می‌خوانید. می‌دانید که فشار روحی و کاری وقتی با مشغله‌های ریز و درشت زندگی ترکیب شود، تحمل افراد را به چالش می‌کشد. از طرفی جمع کردن و همسو کردن افراد مختلف با سلیقه‌ها و عقیده‌های متفاوت، هر روز سخت و سخت‌تر می‌شود.در این بین فرصت زندگی آنقدر کوتاه است که نمی‌شود همه راه‌ها را به‌شخصه تجربه کرد. برای همین هم هست که صاحب‌نظران دست به کار شده‌اند و کتاب‌هایی نوشته‌اند که حاصل سال‌ها تحقیق و تجربه در زمینه زندگی کارمندی و مدیریت رفتارهای کارمندان است. ما هم در این نوشته قصد داریم به معرفی بهترین‌هایشان بپردازیم. اگر دوست دارید بهترین کتاب‌های این حوزه را پیدا کنید، تا آخر مطلب همراه چی‌کتاب باشید.

بازیکن تیمی ایده آل

اولین اثری که قرار است به‌عنوان بهترین کتاب برای کارمندان معرفی کنیم، کتاب «بازیکن تیمی ایده آل» است. این کتاب برای کارمندانی خوب است که قرار است سرپرست بخش خود باشند و عده‌ای از افراد را دور هم جمع کنند

در این کتاب سه فضیلت بررسی می‌شود که مثل نوشدارویی بر بی‌ثباتی و بی‌انگیزگی است. با تقویت این سه عامل می‌توانید همه را شیفته و وفادار خود کنید. تیمی بسازید که همه اعضایش نه برای دستمزد، بلکه از دل و جان دوست داشته باشند با شما همکاری کنند.

یک مژده خوب برای آن دسته افرادی که کتاب‌های فرمایشی را دوست ندارند داریم و آن اینکه قرار نیست با خریدن این کتاب، یک دستورالعمل پر از بایدها و نبایدها مطالعه کنید. کتاب بازیکن تیمی ایده آل یک داستان بلند است که به اتفاقات درون یک تیم می‌پردازد. در خلال این داستان چالش‌هایی برای هر فرد ایجاد می‌شود و اعضای تیم تلاش می‌کنند به چالش پاسخ داده یا برای رفع آن اقدام کنند.

با مطالعه این کتاب، انگار پای تلویزیون نشته‌اید و دارید فیلم زندگی کارمندان را مشاهده می‌کنید. در پایان کتاب به سه پرسش اساس جواب می‌دهید.

  1.  اینکه برای جذب نیروی جدید در تیمتان باید به چه ویژگی‌هایی توجه کنید.
  2. هر فرد در تیمش بهتر است روی چه ویژگی هایی تمرکز کند تا بازدهی تیم بیشتر شود.
  3. چه خصوصیت‌ها یا افرادی سمی هستند و ماندنشان در تیم ممکن است آسیب‌رسان باشد و چطور حذفشان کنید.

خودتان قضاوت کنید. آیا این‌ها همان چیزهایی نیست که یک سرپرست یا مدیر موفق یا حتی یک فرد به‌روز در زندگی روزمره‌اش باید بداند. با همه این توضیحات، حتی اگر خانه‌دار هستید یا به‌عنوان نیروی دورکار برای خودتان مشغولید، خواندن این کتاب را از دست ندهید. تجربه‌های این کتاب به شما حتی در انتخاب دوستانتان هم کمک می‌کند.

هفت عادت مردمان موثر | بهترین کتاب ها برای کارمندان

دلتان می‌خواهد یک زندگی شاد و موفق را تجربه کنید؟ کتاب «هفت عادت مردمان موثر» همان عصای جادویی است که قرار است شما را به آرزویتان برساند. در این کتاب هفت روش برایتان توضیح داده می‌شود که پایبندی و رعایت هر کدام شما را چند پله جلوتر از رقبایتان نگه می‌دارد. از اسم کتاب هم پیداست که قرار است نه‌تنها رشد کنید، بلکه روی سایر افراد هم اثر بگذارید. 

استفان کاوی، نویسنده این کتاب معروف است و در کتابش درباره مسائلی صحبت می‌کند که باعث رشد فردی و اجتماعی هر فردی می‌شود. 

خبر خوب اینکه هفت تئوری که در این کتاب مطرح می‌شود نه‌تنها از آن بهترین کتاب برای کارمندان را پدید می‌آورد، بلکه برای همه اقشار جامعه مفید است؛ یعنی حتی اگر دانش آموز یا دانشجو باشید هم با مطالعه این کتاب و به‌کارگیری راهنمایی‌هایش می‌توانید ارتباطی سازنده و مفید با اطرافیانتان شکل دهید.

تئوری انتخاب

شما هم این جمله معروف روان‌شناسان را شنیده‌اید که یک خط در میان می‌گویند رفتارهای اشتباه ما ریشه در کودکی‌مان دارد؟ ویلیام گلاسر، نویسنده کتاب «تئوری انتخاب» نظر دیگری دارد. او می‌گوید که بخش زیادی از رفتارهای انسان‌ها حاصل انتخاب‌های خودشان است. برای مثال من ممکن است از یک جمله واحد، برداشت‌های مختلف داشته باشم و در نهایت واکنش‌های متفاوت از خودم بروز بدهم. 

در این کتاب می‌خوانید که همه رفتارها و انتخاب‌های بشر بر پنج نیاز مبتنی است. این پنج نیاز هم شامل بقا، عشق و دوست‌داشته‌شدن، قدرت، آزادی و تفریح است. خشم، سوگ، شادی، ترس و هر حس دیگر بشر که او را به رفتارهای مختلف وا می‌دارند، همه در مسیر رفع این چند نیاز است. در ادامه او به مخاطبانش می‌آموزد که برای داشتن یک رابطه سالم و سودمند باید چه کارهایی انجام دهند و از چه کارهایی بپذیرند. 

در این کتاب با ماشین رفتار هم آشنا می‌شوید و می‌آموزید که در هر برهه از زندگی کدام رفتار درست است. کتاب تئوری انتخاب بی‌شک یکی از مفیدترین و بهترین کتاب ها برای کارمندان است؛ چرا که در محیط کار با سلیقه‌های مختلف مواجه هستند و باید بیاموزند روش درست برخورد با هر سلیقه‌ای چیست. 

بی حد و مرز | بهترین کتاب ها برای کارمندان

یکی دیگر از کتاب های خوب و مفید برای کارمندان، کتابی است که با این عنوان نوشته و ترجمه شده است: «بی‌حد و مرز: مغزتان را بهبود دهید، همه چیز را سریع‌تر یاد بگیرید و بهترین شکل از زندگی خود را بیابید». البته که برای خریدنش نیاز نیست که همه عنوان را بیان کنید. کافی است همان بخش اول یعنی کتاب بی حد و مرز را جست‌وجو کنید تا پیدا شود. 

جیم کوئیک در این کتاب به شما یاد می‌دهد که چگونه حد و مرز‌های ذهنی‌تان را پس بزنید و خود واقعی‌تان را دریابید. 

او از چهار خائن بزرگ نام می‌برد که علیرغم جذابیتشان،  گرد مبهمی روی مغز انسان‌ها می‌پاشند و به این‌ترتیب تمرکز، یادگیری، خلاقیت و اراده آن‌ها را ضعیف و ضعیف‌تر می‌کنند. با مطالعه این کتاب یاد می‌گیرید که چگونه از عادات منفی به سمت عادات مثبت کوچ کنید. چطور طرز فکرتان را تغییر دهید و چطور به رشد و شکوفایی برسید. 

خلق رفتارهای ماندگار

یک ضرب المثل ایرانی است که می‌گوید آدمی که خودش را به خواب زده، نمی‌شود بیدار کرد. آن‌هایی که کتاب «خلق رفتارهای ماندگار» را خوانده‌اند می‌دانند که این ضرب‌المثل چقدر واقعی است. همه ما در طول زندگی در برابر هجوم رفتارهای خودآگاه و ناخودآگاهی هستیم که از ما سر می‌زند. وقتی آگاهانه به سمت رشد فردی و اجتماعی قدم برمی‌داریم و همچنین کتاب‌ها و راهنماهای درستی را پیدا کرده و سرلوحه خود قرار می دهیم، بی‌شک پس از مدتی می‌توانیم تغییرات مثبت خود را ببینیم.

اما در این بین یک اشکال بزرگ وجود دارد. یکی افرادی که خود را به خواب زده‌اند و دیگری افرادی که با مطالعه کتاب های زرد روانشناسی یا دنبال کردن افراد و گروه‌های اشتباهی، به سمت بیراهه می‌روند.

مارشال گلداسمیت و مارک رایتر حاصل چهل سال تحقیق و آموزش خود را در کتاب «خلق رفتارهای ماندگار» جمع کرده‌اند  این دو محقق و مربی در این کتاب به شما یاد می‌دهند که چطور رفتارهای غلط خود را شناسایی کنید و از به‌عبارتی از خواب غفلت بیدار شوید و چطور راه درست را پیدا کرده و خود را رشد دهید.

ذهن متمرکز

این شعار را گوشه ذهنتان نگه دارید: «برای رشد بیشتر، نیاز نیست بیشتر کار کنید، بلکه باید کارهای درست بیشتری انجام دهید.»

جمله بالا بهترین خلاصه برای کتاب «ذهن متمرکز» است. این کتاب را مایل هیت نوشته و در آن معتقد است یکی از موانع رشد انسان‌ها شلوغی و نبودن تمرکز کافی است. او می‌گوید چگونه در این دنیای پر از آشوب و استرس و کارهای نیمه‌تمام، بتوانید ذهنی متمرکز و آرام داشته باشید.

شک نکنید که با اوضاع فعلی جامعه، این اثر می‌تواند یکی از بهترین کتاب ها برای کارمندان باشد. در این کتاب یاد می‌گیرید که باید چه میزان وقت و انرژی‌تان را برای هر فعالیتی بگذارید. با توجه به این مطلب دیگر نیازی نیست برای کار بیشتر، قرارهای دوستانه‌تان را لغو کنید یا از خواب و استراحتتان بزنید. با مطالعه این کتاب مدیریت زمان را به دست می‌گیرید و نه کار بیشتر، بلکه کارآمدی بیشتر از خودتان بروز می‌دهید.

کار عمیق

شنیده‌اید که می‌گویند فلانی هر بار از این شاخه به آن شاخه می‌پرد؟ همه ما می‌دانیم این جمله در مذمت کارهای پراکنده آمده است؛ پس چطور یک نفر که همزمان چند کار و مسئولیت قبول کرده، از نظر ما انسان بزرگ و ستودنی است؟ 

بیایید با هم روراست باشیم. دیگر دوره این‌سینا و ابوریحان بیرونی گذشته است که یک نفر همز‌مان چندین حرفه را در کنار هم از پیش ببرد. این روزها باید برای رشد و پیشرفت، روی یک کار تمرکز کرده و روی همان عمیقاً کار کنیم.

پیشنهادی که کال نیوپورت به مخاطبانش می‌دهد این است که قبل از هر چیز خودشان را بسنجند تا باور کنند با تمرکز روی یک کار واحد می‌توانند مهارت و سرعتشان را در همان کار افزایش دهند. این کتاب به همین دلیل در لیست بهترین کتاب ها برای کارمندان آمده است. در این کتاب یاد می گیرید که چطور روی یک کار تمرکز کنید، چطور عوامل حواس‌پری‌تان را بشناسید و چطور در مسیرتان موفق شوید.

البته این نکته را هم انکار نمی‌کند که همیشه کار کردن روی یک موضوع واحد، خستگی و فرسودگی به دنبال دارد؛ برای همین هم با پذیرش این موضوع، راه‌حل‌هایی برای شادابی و سرزندگی کارمندان ارائه می‌کند.

هنر شفاف اندیشیدن | بهترین کتاب ها برای کارمندان

اگر کتاب «هوش هیجانی» دانیل گلمن و کتاب «تئوری انتخاب» گلاسر را خوانده باشید، می‌دانید که بعضی از اشتباه‌های ما در اثر خطاهای شناختی پدید می‌آید. برای مثال ما وقتی فکر کنیم یک رفتار مسبب رفتار دیگری است، در یک دور باطل واقع می‌شویم. 

رولف دوبلی در این کتاب، ۹ خطای پرتکرار در زمینه روان‌شناسی و جامعه‌شناسی را شرح داده و در ۹۹ فصل با ذکر مثال‌های شیوا آن‌ها را توضیح داده و راه‌های مقابله با آن را توضیح می‌دهد. البته وی معتقد است که جهان بدون خطا بسیار ماشینی و ربات‌گونه خواهد بود. برای همین یک بازی فوتبال را مثال می‌زند که در آن هیچ خطایی اتفاق نمی‌افتد و همه چیز طبق برنامه پیش می‌رود. بی‌شک آن بازی کسل‌کننده خواهد بود. زندگی ما هم همین است: اما می‌توانید یاد بگیریم همان بازی را با خطاهای کمتر و هیجان بیشتر دنبال کنیم.

نکته: بسیاری از افراد (از جمله خود من) بعد از مطالعه این کتاب، دچار سردرگمی شده‌اند. هر چند می‌توان این کتاب را در لیست بهترین کتاب برای کارمندان گذاشت؛ اما توصیه من به شما این است که آخر همه سراغش بروید.

جمع‌بندی

در این نوشته با شما درباره بهترین کتاب برای کارمندان صحبت کردیم. چند کتاب خوب مثال زدیم که اکثرشان بر پایه علم روانشناسی نوشته شده‌اند. شما چه کتاب‌های خوب دیگری سراغ دارید؟ برای ما بنویسید. راستی اگر هر کدام از این کتاب‌ها را خوانده‌اید، در بخش نظرات برایمان از تجربه‌تان بگویید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا